Foto: N1

Dotrajale vodovodne instalacije i zapušeni slivnici za Nišlije nisu novost. Navikli su da im se voda iz popucalih cevi, danima sliva niz ulice. Ali u trenutku kada je Javno-komunalno preduzeće Naisus objavilo apel građanima da usled povećane potrošnje zbog ekstremnih vrućina vodu racionalnije troše, Nišlije su uzvratile - apelom preduzeću.

Došle su letnje vrućine i tradicionalno, apel niškog vodovoda u kome se građani mole da budu solidarni i koriste vodu samo za osnovne potrebe, uz konkretno upozorenje da „u situaciji ovako neracionalne potrošnje vode, dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju u rubnim delovima grada“.

„Na koji način mi da štedimo vodu, ako pijaća voda već dva meseca otiče u kanalizaciju. Pijaća voda curi već više od mesec i po dana i mi više ne znamo šta da radimo“, navodi Slavoljub Savić, stanovnik Triglavske ulice u Nišu.

Kaže da zbog nemara nadležnih u gradu i JKP Naisus, građani u rubnim i višim delovima Niša, nemaju dovoljno vode u sistemu.

„Mi smo zvali Javno-komunalno preduzeće Naisus više puta“, dodaje Savić.

I nije se desilo ništa, sem što je jednom krpljen asfalt na obližnjoj raskrsnici koji je voda iskopala, a gde je i sada opasan krater.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Nišlije oprez: „Oko sokolovo“ vas gleda 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)