Foto:fondacija humanost bez granica

Danilo nema razvijen govor, nije samostalan u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ima brojne digestivne i motoričke probleme i jake bolove kao posledicu artritisa i upalnih procesa u organizmu.

Danilo Nikolić je rođen 15.05.2011. godine. Drugo je dete u porodici iz uredno vođene trudnoće, završene prirodno u terminu, bez komplikacija. Dva dana nakon rođenja, imao je povišenu vrednost CRP-a i uključena mu je antibiotska terapija. Ultrazvučnim pregledom centralnog nervnog sistema utvrđen mu je moždani parenhim pojačane ehogenosti.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je imao česte respiratorne infekcije, psihomotorni razvoj se do druge godine odvijao uredno. Nakon druge godine psihomotorni razvoj i govor su krenuli usporeno da se razvijaju i Danilo je imao kašnjenja istih u odnosu na vršnjake. Takođe, od istog uzrasta su krenuli i brojni digestivni problem. U tom periodu imao je stresnu situaciju u porodici jer mu je starija sestra obolela od dijabetesa tip 1 i morao je zbog bolničkog lečenja sestre da bude odvojen od majke.

Brojni logopedsko defektološki tretmani su mu delimično pomogli, ali nakon preležanog sinovitisa u šestoj godini, govor je krenuo da mu se gasi, kao i stečena znanja i psihomotorne veštine. Sa sedam godina dijagnostifikovan mu je pervarzivni razvojni poremećaj (F84.9), a kasnije i dečji autizam F84.

Danilo ima i Parvovirus b b19, koji pored kostiju može da napadne i srce i druge organe.

Danas Danilo nema razvijen govor, nije samostalan u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ima brojne digestivne i motoričke probleme i jake bolove kao posledicu artritisa i upalnih procesa u organizmu. Zbog toga on nije u mogućnosti da redovno pohađa nastavu, da se socijalizuje i kognitivno napreduje.

Foto:fondacija humanost bez granica

Roditelji su se odlučili da lečenje nastave u inostranstvu, gde su mu, pored autizma, dijagnostifikovana i sledeća oboljenja: Inflamatorna bolest creva, Inflamatorni Spondiloartritis, Trohanteritis i Sakrolilitis. Novootkriveno oboljenje Spondiloartritis može dovesti do slepila i sposobnosti da Danilo samostalno hoda. Od jula meseca ove godine nalazi se na preporučenoj terapiji inostranog doktora i već su primećeni pozitivni pomaci u razvoju, kao i umanjenje bolova.

Danilu su potrebna sredstva za lečenje, specijalističke i kontrolne preglede, za sve neophodne terapije, dioptrijske naočare, za lekove, suplemente, prevodilačke usluge u toku lečenja u inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.

Dajmo Danilu šansu za lečenje u inostranstvu i poboljšanje zdravstvenog stanja, za život bez bola, da ponovo progovori i ima bezbrižno detinjstvo.

Foto:fondacija humanost bez granica

Kako su roditelji sve ove godine samostalno snosili troškove Danilovog lečenja, iscrpeli su sve resurse, pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da pomognu. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Danilu da ozdravi, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 99 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Foto:fondacija humanost bez granica

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

BONUS VIDEO Lečenje depresije u rukama šarlatana? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar