Foto: mod.gov.rs

Vojska Srbije počinje sutra inženjerijske radove za uspostavljanje vodosnabdevanja u Ivanjici, dok su pripadnici Druge brigade kopnene vojske angažovani na sanaciji puta u ivanjičkom selu Vučak, koji je uništila nabujala Moravica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović obišao je danas vodozahvat Rzinje gde će biti izvedeni radovi, a vojska je angažovala i auto-cisterne za vodosnabdevanje stanovnika u Ivanjici, i takođe učestvuje u otklanjanju posledica poplava i u drugim opštinama.

„U Arilju pomažu u raščišćavanju poplavljenih domaćinstava, u Blacu su angažovani na vodosnabdevanju, dok u Despotovcu i Prokuplju utvrđuju potrebe i mogućnosti za angažovanje VS u danima pred nama“, dodaje se u saopštenju.

U Kraljevu i Mataruškoj Banji pripadnici VS bili su angažovani na ojačanju nasipa uz obalu reke Ibar, dok su u opštini Mali Zvornik postavljanjem teškog mehanizovanog mosta u kratkom roku omogućili uspostavljanje saobraćaja na lokalnom putu Amajić-Donja Trešnjica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar