Foto: Infoliga.rs

Oko 30.000 ljudi u Ivanjici već šest dana je bez vode. Ovo je posledica poplava koje su prethodnih dana, zbog obilnih kiša, pogodile Srbiju. S obzirom na to da je magistralni cevovod Ivanjice jednim delom u slivu korita reke, pitanje je kada će voda poteći kroz gradski vodovod. Danas je meštanima u pomoć pritekla i Vojska Srbije, i prve informacije sa terena su da se traže alternativni načini za napajanje, kako bi grad dobio bar - tehničku vodu.

Deo magistralnog vodovoda, kome je moglo da se pristupi je očišćen. Problem je, kako za Nova.rs navodi Beba Bojović, urednica lokalnog info portala Infoliga.rs,sa onim delom vodovoda koji se nalazi u slivu korita reke i kome ne može da se priđe jer je vodostaj još visok.

„Ovakva poplava se ne pamti u ovom kraju. Voda je nosila kamione. Za očekivati je bilo da je i cevovod koji snabdeva vodom ceo grad – oštećen. Problem je što zbog visokog vodostaja i reke koja je sada izuzetno snažna, ne može da se priđe cevima“, kaže za Nova.rs Beba Bojović.

Ona ističe da su proteklih dana iz gradskog vodovoda sanirali određene kvarove na cevovodu, pustili vodu, i potom shvatili da ona ne stiže na krajnje odredište.

„Tada je bilo je jasno da je cevovod pokidan na više mesta“, navodi ona.

Foto: Infoliga.rs

Danas je u Ivanjici i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

„Vojska je stigla u Vučak, sanira se prilazni put za selo. Očekuje se i pomoć u rešavanju problema vodosnabdevanja Ivanjice. Prema prvim informacijama, traži se alternativni način za napajanje grada vodom. Da meštani imaju bar tehničku vodu“, navodi Beba Bojović.

Kako ističe, situacija zbog poplave u Ivanjici je veoma teška.

„Poplava koja je u utorak pogodila Ivanjicu izbacila je mnogo mulja, pričamo o dezinfekciji, oštećena je sigurno i kanalizacija, a nema vode da se sve opere. Na svu muku, ovaj kraj živi od poljoprivrede. Pitanje je šta će tu tek biti“, navodi sagovornica Nova.rs.

Foto: Beba Bojović/Infoliga.rs
Foto: Beba Bojović/Infoliga.rs

 

Foto: Beba Bojović/Infoliga.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare