Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako štrajk zaposlenih još uvek traje, preduzeće Pošta Srbije pozvala je sve zainteresovane građane da se prijave na konkurs za posao u Beogradu i Novom Sadu.

Uprkos činjenici da su krajem oktobra u štrajk stupili radnici ovog preduzeća u Vojvodini i Beogradu, nakon čega se iskazivanje nezadovoljstva proširilo i na druge gradove, JP „Pošta Srbije” pozvalo je zainteresovane da se prijave za poslove dostavljača i poštara u Beogradu i Novom Sadu, javlja Danas.

Kao potrebne uslove naveli su III ili IV stepen stručne spreme, i vozačku dozvolu B kategorije.

Sa druge strane, od početka štrajka poštari su izneli zahteve za povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje novih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

Iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se njihov protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva.

S tim u vezi, Stefan Mitrović, radnik Pošte, rekao je za N1 da je rukovodstvo Pošte Srbije počelo s merama represije i da su u određenim poštama počeli da dele disciplinsku meru „privremeno udaljenje s radnog mesta“.

Dodao je da njegove koleginice i kolege ne prihvataju ta rešenja i ne potpisuju ih.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar