Krizni stab
Krizni štab Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je upravo u Palati Srbija, a pred medicinskim i političkim delom Štaba samo je jedno pitanje - hoće li biti dozvoljene novogdišnje i božićne proslave?

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je ranije da će jedna od tema sednice Kriznog štaba biti proslava Nove godine i produženje važenja kovid propusnica.

„Imamo opciju ili da se produži ili da traju 24 sata. Kao lekar uvek ću pokušati da utičem na to da se produži njihova primena. Takođe, razmišljaćemo i o tome da se ograniči broj osoba u zatvorenom prostoru“, rekao je ranije Bekić za beogradske medije.

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će Krizni štab zatražiti na današnjoj sednici da se ne organizuju dočeci Nove godine, a da je minimum koji zahtevaju da se okupljanja dozvole samo vakcinisanima.

„Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju ali mi (medicinski deo Kriznog štaba) to moramo da tražimo“, kazao je ranije Janković za RTS. S druge strane, epidemiolog Predrag Kon izjavio je ranije da se na sednici ne očekuju dramatične promene kada se govori o epidemiološkim merama.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar