Ekipe Gradske čistoće započele su u Hajd parku, nedaleko od Kuće cveća, prolećnu akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama u Beogradu.

„Intenzivnija akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10.00 do 14.00 časova jer je tada najveća aktivnost krpelja i tada su tretmani najefikasniji. Zbog toga molimo građane da nam omoguće nesmetan rad“, rekla je doktorka veterinarske medicine Ivana Maslovara Ðurić.

Prema njenim rečima, akcija će biti sprovedena u Rakovici, Voždovcu, Savskom vencu, Čukarici, Novom Beogradu, Zvezdari, a u planu je, kako je navela, da se nastavi sa tretmanima.

„Tretmane sprovodimo prema monitornigu, odnosno brojnosti krpelja, ali i pozivima građana. Ukoliko građani primete brojnost krpelja mogu se javiti svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova da prijave lokacije ekipa JKP Gradska čistoćapozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adrtesu [email protected] „, rekla je Ðurić Maslovara.

Ukazala je da se suzbijanje krpelja sprovodi ukoliko vremenske prilike to dozvole.

„Za potrebe hemijskog tretmana ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda”, dodala je Ðurić.

BONUS VIDEO – Krpelji leto koža

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar