U prostorije kompanije "D Express" večeras oko 20 časova upali su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije.

Kako je javila reporterka N1, policija se još uvek tamo nalazi. Ona je istakla da se još uvek čeka sudski nalog.

Policajci su rekli da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

„Četvrti sat smo već ovde i dalje traje ispitivanje… Čeka se da se zapečati kancelarija računovodstva“, javila je reporterka N1 i dodala da joj čovek sa kačketom UKP-a nije pokazao sudski nalog.

Ona je podsetila da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“.

Foto: N1

Reporterka je navela da je ekipa N1 pokušala da priđe prostorijama i da je pitala muškarca sa kačektom UKP-a za sudski nalog, ali da ih je on pitao „Ko ste vi?“.

Ona je navela da ispitivanje traje već dugo i da nije najasnije zašto se krenulo od ove kompanije.

Štajk poštara ne odgovara ovoj kompaniji jer je do došlo do „zagrčenja“ u ovoj firmi, istakla je reporterka i dodala da štrajk ne ide ni u korist ove kompanije.

Foto: N1

Podsetimo, United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Dodaje se da kompanija D Express u potpunosti posluje u skladu sa zakonom, i nije dala nikakvog povoda za ovaj noćni upad u prostorije od strane Službe za suzbijanje kriminala.

„Zbog nanošenja štete našoj kompaniji i javnog obmanjivanja građana Srbije bićemo prinuđeni da podnesemo tužbe pravosudnim organima“, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO – Od POŠTAR ZVONI DVA PUTA do POŠTAR NE ZVONI…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare