Foto printscreen N1

Krizni štab luta sa svojim odlukama i preporukama, izgubljen je ceo set repera kako se ponašati u ovome u čemu smo se našli, nisam siguran ni da oni znaju šta traže od države, a odlučiće - procena političke štete takvih odluka, ocenio je Ranko Pivljanin, urednik portala Nova.rs.

On je za N1 rekao da ima elemenata sadizma u ponašanju Kriznog štaba, a ako ga posmatramo prema samom sebi, onda i elemenata – autosadizma.

„Plašim se da se ne odlučuje na osnovu zdravstvenih posledica nedonošenja ili nesprovođenja mera, već se one vagaju u odnosu na eventualnu političku štetu ili korist. Da su se pitali stručnjaci oni bi jasno znali i treba da znaju, ali konsultacije van struke su one koje presuđuju“, dodao je.

Najava ministra Zlatobora Lončara da će se odluka o novim merama doneti za 24 do 48 sati – liči na usvojenu političku matricu, prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji isto tako najavljuje događaje.

„Ne znam zašto nas drže u toj neizvesnosti, iako je stanje vanredno ljudi nešto žele da planiraju. Oni dodatno prave tu vrstu iščekivanja i dodatne drame, kao da je malo drame koja se već odigrava i u bolnicama, i na poslu, i u životu“, upitao je Pivljanin.

On je rekao i da veruje da su bolnice prepune i da je pitanje kako će država i oni koji odlučuju odgovoriti na to.

„Bojim se da pravljenje kovid centara liči na neku priču poput one sa građenjem nacionalnog stadiona. Srpsko insistiranje na fudbalu je nacionalni mazohizam“, naveo je Pivljanin.

Govoreći o neuspehu srpskih fudbalera da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, on je rekao da je to što se kod nas igra „apoteoza nefudbala“.

„Odavno taj fudbal nema veze sa onim što je lepota igre i što bi donelo zadovoljstvo ljudima, to je trgovina, uopste nije iznenađenje što nam je fudbal i na reprezentativnom nivou ovakav. Igra je sinoć bila žalosna, jadna…“, kazao je Pivljanin.

To je jedna vrsta nacionalnog mazohizma, dodao je on, da pored sportova u kojima smo ubedljivo najbolji u svetu – košarci, vatrpolu, u tenisu smo svetsko čudo, ali mi insistiramo na onome u čemu smo najgori.

„Trebalo bi izgaditi četiri stadiona nacionalna, pa na njima da pravimo sletove, jer se na njima sigurno neće igrati fudbal barem u dogledno vreme“, smatra on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar