Aleksandar Vučić BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorao je danas opet na brojna pitanja, između ostalog i na ono o eventualnom ukidanju mera protiv koronavirusa.

Na pitanje kada možemo očikivati popuštanje mera i eventualni povratak đaka u školske klupe i otvaranje tržnih centara, Vučić je odgovorio:

„Hvala vam na tom pitanju. Sit sam i ne mogu da razumem tu vrstu političkog prepucavanja koje ide i kroz sve medije, i temu koju koriste svi političari da bi se dodvorili narodu. Na podnosim to kad govorite: „Ja sam za ukidanje, al eto, zli doktori nam ne daju“. Evo, ja sam za to da slušamo struku“, rekao je on, pa nastavio:

„Zato što mi je važniji jedan živi čovek u ovoj zemlji nego to da li će neko nekome da se svidi. Kao što mi ja važniji ovaj autoput nego da li sam argogantan, odvratan, ovakav ili onakav.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne podnosim to dodvoravanje narodu, naravno svi jedva čekaju da mere budu skinute. A kad nekome umru otac, majka, brat, sin, ćerka, tad je kriva država. Polako ljudi, prvo da počnemo da spuštamo brojeve. To nije pitanje političke odluke. A gledam ih samo kako se crtaju, i iz moje partije i iz svih drugih partija. „E, ja sam za ukidanje mera“. Majke ti? A hoćeš ti da odgovaraš za mrtve? Jesi ti nabavio vakcine, lekove, respiratore? Prekinite s tim, pustite Krizni štab da radi svoj posao. Država je ozbiljna stvar, nije igrica za početnike da biste se nekome dodvoravali. Morate da rukovodite spasavanjem života, čuvanjem lekara, ti ljudi popadaše s nogu“, kaže Vučić i pita da li se neko pita kako su ti ljudi.

„Mere će biti ukinute kad budu ukinute kad epidemiolozi to kažu“, kaže i dodaje da bi voleo da mere nikad nisu bi uvođene jer bi naša ekonomija bila deset puta jača, ali će, navodi, uvek podržati lekare.

Kaže, čini mu se da su u Beogradu krenule da padaju brojke, ali je, navodi, teško izboriti se sa novim sojevima virusa.

„Hajde da se uozbiljimo i vakcnišemo“, zaključio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare