Foto: Shutterstock/DMZ001

Epidemiološka situacija u Pirotu je "nesigurna sa tendencijom da predje u nepovoljnu", ocenio je Gradski štab za vanredne situacije i do 1. decembra zabranio venčanja van zgrade Gradske uprave i odložio sportska takmičenja u školama.

Do 1. decembra su odložene i probe folklora i plesa.

Direktorima srednjih škola je upućena preporuka da zbog proglašenja vanredne sitacije u susednom Dimitrovgradu, organizuju onlajn-nastavu za učenike iz tog grada koji nastavu pohadjaju u pirotskim srednjim školama.

„Lekari nastavljaju sa edukacijom školske dece o kovidu 19. Planiran je obilazak škola, vrtića, javnih preduzeća, ustanova i većih marketa radi kontrole poštovanja mera higijene, fizičke distance i trijaže dece u vrtićima“, rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Direktorka gradskog Zavoda za javno zdravlje, Elizabeta Aleksić, rekla je da je epidemiološka situacija u Pirotu „nestabilna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu“.

Poslednja dva dana uzimanja uzoraka su pokazala da je od 45 više od polovine pozitivnih na koronavirus.

Raste broj pacijenata i povećan je broj zaraženih, posebno u opštini Dimitrovgrad. Dolazi do prelivanja virusa izmedju Dimitrovgrada i Pirota jer gradjani rade i putuju iz jednog u drugi grad, kao i učenici, rekla je ona.

Direktor Doma zdravlja Radovan Ilić je rekao da je poslednjih dana povećan broj pregleda u kovid ambulanti u Tijabari.

„Od ponedeljka do srede imali smo dnevno oko 70 pacijenata i od dvoje do osmoro gradjana koji su testirani u našoj KOVID-ambulanti“, rekao je Ilić i dodao da se testiranje obavlja i u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici Pirot.

Pored toga, pred zimu je Gradski štab ocenio da su nadležne službe spremne za održavanje puteva, a za ziu su spremna i vitalna javna preduzeća za snabdevanje gradjana strujom, vodom i grejanjem.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar