Pokret "Kreni-Promeni" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) danas su u pet do 12 ispred prostorija Regulatornog tela za elektronske medije (REM) započeli performans i konferenciju za novinare povodom peticija za oduzimanje frekvencije televizijama Pink i Hepi.

Kako su najavili, u ime potpisnika peticije, kojih trenutno ima skoro 200.000, tražiće odgovore i najaviti naredne korake.

Iz pokreta „Kreni-promeni“ su najpre puštali isečke scena nasilja iz rijalitija. Osim aktivista, ispred REM-a nalaze se i tri plišana majmuna – koji ne vide, ne čuju i ne govore.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako objašnjava Luka Tripković, jedan od inicijatora peticije za oduzimanje nacionalnih frekvencija, majmjuni predstavljaju Hepi, Pink i REM.

„Ljudi koji su na vlasti odlučuju u naše ime i oni treba da reaguju“, rekao je on.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Savo Manojlović rekao je da je posebno problematično što je televizija Hepi nacionalnu frekvenciju dobila na osnovu programa za decu, a sve što oni traže je – da se poštuje zakon.

„Naš naredni korak je da organizujemo javnu raspravu, jer smo utvrdili da televizija B92 apsolutno ne ispunjava uslove za nacionalnu frekvenciju“, rekao je Manojlović.

Kako ističe, ovo nije izbacivanje Zadruge, ali zakon ne može da se postavi tako da neko može da zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju, a oni koji to čine, moraju da odgovaraju za to.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ovim je završena konferencija za medije.

BONUS VIDEO Podcast Snaga uma i gost Savo Manojlović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare