Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Više od 100.000 penzionera ima primanja manja od 10.000 dinara. To je više od 100.000 socijalnih slučajeva koji imaju status penzionera", kaže za Nova.rs penzioner Mile Delić i tako objašnjava koliki je značaj državne pomoći za one nasiromašnije, a najstarije građane. Zato ga kaže, ne čudi red koji je zatekao ispred Pošte, u njemu su ili oni kojima je novac preko potreban, ili oni koji su rešili da namire sve račune i dugovanja.

„30 evra će nekome, verujem dobro doći. Ali to ne sme da zavisi ni od čije volje. Ako treba nekome pomoć, onda treba da bude podeljena zaista onima kojima je neophodna. Tu odluku nekim dokumentom treba da donese Vlada ili Skupština, pa da to vredi trajno“, objašnjava Delić koji je poznat po tome što je predsedniku puta više puta vraćao jednokratnu pomoć koja mu je od države legla na račun.

Decembarski podaci iz PIO Fonda pokazuju i da milion penzionera ima penzije ispod proseka.

Foto: privatna arhiva/PIO fond

 

Svi penzioneri koji nemaju primanja veća od 30.000 moraće da rastegnu državnu pomoć od 30 evra do naredne penzije.

„Trebalo je rasporediti da oni dobiju više. Ako se donosi takva odluka, trebalo je da bude takva da ti ljudi svakog drugog meseca ili barem kvartalno dobiju neke pare. Sada kada je leglo tih 30 evra, neki će priuštiti sebi nešto što odavno priželjkuju, možda će kupiti ćevape. Ima i onih koji su čekali da namire neka dugovanja.

Danas je na račun leglo 30 evra, a već sam video red ispred pošte za plaćanje računa i podizanje para“, ubada suštinu naš sagovornik.

On daje i preciznu dijagnozu odluke države da penzionerima, ali i ostalim građanima, uplati dva puta po 30 evra – prva uplata sada, a druga u novembru.

„Cucla varalica, lizalica da zavara i da kupi jeftine izborne glasove“, jasan je Mile Delić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare