Pao sajt, đaci ne mogu da vide rezultate male mature

Društvo 27. jun. 202111:34 > 12:1222 komentara
Podeli:
moja srednja škola skrinšot
moja srednja škola skrinšot

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog trebalo je da jutro objavi preliminarne rezultate završnog ispita za osnovne škole, u okviru kog su učenici osmog razreda rešavali testove iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

Portal „Moja srednja škola“, na kom je jutros trebalo da budu objavljeni preliminarni rezultati završnog testa, pao je usled velikog broja poseta.

Povezane vesti:

Rezultate (kada budu dostupni) možete videti na ovom linku.

U međuvremenu, oglasilo se ministarstvo prosvete, koje je javnost obavestilo da se rezultati testova mogu pogledati u školama, te da je rok za prigovore produžen do 18 sati.

Učenici osmog razreda u petak, 25. juna radili su su kombinovani test čime je okončana mala matura. Učenici su prethodno su 23. juna rešavali su test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a dan nakon toga test iz matematike.

Malu maturu je ove godine polagalo oko 68.000 osmaka.

Konačni rezultati trebalo bi da budu objavljeni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala moja srednja škola traje od 26. do 3. jula, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi biće 3. i 4. jula.

Rzultati raspodele po školama i obrazovnim profilima biće objavljeni 11. jula.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar