Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 1.863 zaražena koronavirusom, a preminulo je još 14 osoba. Testirano je 12.047 građana, a na respiratorima je 138 pacijenata.

***

Tokom jučarašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 1.932 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 15 osoba.

Juče je testirano 11.960 građana, a na respiratorima je  bilo 139 pacijenata.

***

Iako još nismo ni blizu kolektivnog imuniteta, Severna Makedonija i Crna Gora najavljuju da će im Srbija donirati Fajzer-Biotek vakcine. A otkud nam višak vakcina i iznenadna velikodušnost – “ne pitajte”.

U Srbiji još 24. decembra počela vakcinacija protiv novog koronavirusa, a od 19. januara se primenjuje i masovno, zahvaljujući tome što je milion doza Sinfarm vakcina dopremljeno iz Kine.

Međutim, da li imamo dovoljno da možemo da delimio i u regionu čitajte u temi.

***

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da su navodi o masovnom vakcinisanju ljudi iz Severne Mekedonije u Srbiji – dezinformacije.

Ðerlek je naveo da za vakcinaciju preko eUprave mogu da prijave stranci koji imaju prebivalište u Srbiji ili su u postupku dobijanja prebivališta.

***

Na punktovima za masovnu imunizaciju u Kragujevcu, danas neće biti vakcinacije građana koji su se prijavili preko eUprave, jer nema ni vakcina, ni spiskova prijavljenih, rečeno je našem portalu u Domu zdravlja u tom gradu. 

U toj ustanovi nam je pojašnjeno da su sve doze kineske vakcine “Sinofarm”  namenjene masovnoj imunizaciji potrošene, ali najavljuju  da očekuju nove isporuke i da će građani blagovremeno biti pozvani na vakcinaciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar