Foto:N1

Više od deset pacijenata uzalud je juče čekalo u čačanskoj bolnici urološki pregled, jer je, prema njihovim tvrdnjama dr Nenad Karaklajić bez ikakvog objašnjenja i obrazloženja napustio lekarsku ordinaciju, zalupio im vrata i otišao u nepoznatom pravcu.

„Verujte da smo bili šokirani, imala sam zakazan pregled, uredno napisan uput od strane izabranog lekara. Imam urinarnu infekciju i mnogo problema, samo je trebalo da mi pogleda analize urinokulture i prepiše terapiju. Međutim, on je prvo zalupio vrata ordinacije, zadržao se tamo par minuta i potom otišao. Pomislila sam da ga je nešto trenutno iznerviralo i strpljivo sam čekala“, ispričala je za Nova.rs Milica.

Međutim, uprkos tome što se to čekanje odužilo čak do dvadeset časova, dr Karaklajić se nije pojavio, a sestre su pacijentima vratile knjižice, dodaje ona napominjući da su bile veoma ljubazne.

Naša sagovornica je istakla da je tu bilo i težih pacijenata od nje. Prema njenim rečima, jedan stariji gospodin je došao na kontrolu jer je nedavno operisao prostatu.
„Ovo je zaista skandalozno što se dogodilo. Niko od nas ne dolazi ovde iz hira, već zato što imamo ozbiljne zdravstvene probleme. Pitam se sta se dogodilo sa empatijom, lekarskom etikom, a o Hipokratovoj zakletvi i da ne govorim“, zaključila je ona izlaganje za naš portal.

Redakcija portala Nova.rs pokušala je da dobije komentar i dr Karaklajića ali se do zaključenja teksta nije javljao na naše pozive. Njemu je poslata i poruka putem viberada nam dostavi svoju stranu priče, ali se i na to oglušio. Međutim, njegove kolege, lekari, su nam potvrdili da se ovaj neprijatan događaj zaista odigrao u Opštoj bolnici Čačak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare