Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Shutterstock

Dok s aerodroma "Nikola Tesla" šturo navode da su tehnički razlozi uzrok jučerašnjeg haosa, kad nisu sletali, niti poletali avioni, Nova.rs saznaje da je u pitanju bio veliki kvar. Naime, pokidao se glavni kabl za napajanje strujom.

Veliki broj čitalaca pisao je našoj redakciji kako bi nam javio da ne mogu da polete s aerodroma, a isto tako nije mogao niko ni da sleti na Surčin.

Ogroman haos, prema tvrdnjama s aeorodroma, stvoren je „zbog neizbežnih tehničkih razloga“, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu između 16.45 i 19 sati. Više letova Er Srbije je preusmereno za Niš, a avion kompanije WizzAir iz Nice otišao je u Tuzlu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zbog neizbežnih tehničkih razloga, poletanja i sletanja sa Aerodroma Nikola Tesla biće obustavljena od 16.45 časova. Ponovno uspostavljanje redovnog saobraćaja očekuje se oko 20 časova, a tokom večeri i potpuna normalizacija avio-saobraćaja. Izvinjavamo se putnicima i posetiocima zbog neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju i strpljenju“, odgovor je Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Iako su nam sa aerodroma šturo odgovorili da je pitanju tehnički problem, bez konkretnih odgovara šta je razlog, naš portal saznaje da je razlog havarije to što je pokidan glavni kabl za napajanje strujom.

Zbog toga nije bilo ni struje na pisti, usled čega je praktično bilo neminovno da se prekine saobraćanje.

Vesić tvrdio da je bagerista pokidao kablove

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je da je na Aerodromu „Nikola Tesla“ bagerista pokidao kablove za struju zbog čega je ranije došlo do obustave sletanja i poletanja.

„Kako je najvažnija bezbednost putnika, letovi su odmah obustavljeni i obnovljeni su odmah pošto je kvar otklonjen“, napisao je Vesić na Tviteru.

Bonus video: Nova bruka – Novi deo aerodroma u Beogradu prokišnjava na dva mesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare