Ivan Bošnjak i jahta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, promo

Ivan Bošnjak, jedan od vlasnika "Milenijum tima", firme koja je dobila milionske poslove zahvaljujući bliskoj saradnji sa SNS ima u svom posedu jahtu od 30 metara koja na tržištu košta oko dva miliona evra.

Iako bi o „Milenijum timu“ svakoga dana moglo da se govori i piše zbog brojnih afera i nameštanih tendera u zemlji, firma bliska SNS poslednjih dana predmet je medijskih natpisa i u susednoj Hrvatskoj.

Jutarnji list osvrnuo se na podgrejanu atmosferu koja je ponovo kreirana, a gde se iz srpskog establišmenta kritikuje svako ko letuje u Hrvatskoj. Takve izjave dolazile su od gradonačelnika Novog Sada i visokog funkcionera SNS Miloša Vučevića, ali neretko je u prošlosti to dolazilo i od šefa države Aleksandra Vučića.

Pomenuti medij napisao je da se „napadaju Srbi koji letuju u Hrvatskoj, a da tamo sve vrvi od jahti od Vučićevih tajkuna“. Jedan od onih koji tople letnje dane provodi u Hrvatskoj jeste i jedan od dva vlasnika „Milenijum tima“ Ivan Bošnjak, milionerski biznismen blizak SNS.

PROČITAJTE JOŠ:

U njegovom vlasništvu je jahta koja je usidrena u jednoj hrvatskoj marini, a u pitanju je model ‘Azimut Milennium II’ od 30 metara. Reč je luksnuznoj jahti koja na tržištu košta oko 1,9 miliona evra i može da primi 10 ljudi. U pitanje je vozilo iz 1998. godine, a na svetu ima nešto više od 2.000 jahti koje se prodaju, što znači da Bošnjak spada u malu grupu prilično luksuznih kupaca koju mogu sebi da „priušte“ ovakvu igračku.

Da jahta od 30 metara nije problem za Bošnjaka i njegovog partnera u poslu Stojana Vujka potvrđuje podatak da su samo njihove tri firme „Milenijum tim“, „Institut Goša“ i „KBV Datakom“, tokom prošle godine dobile su 17 državnih poslova vredih najmanje 1,43 milijarde dinara, odnosno oko 12 miliona evra, što je objavio KRIK. Neke od njih „Milenijum tim“ dobio je u konzorcijumu sa drugim firmama, dok je deo poslova dobio samostalno. Često su bili i jedini ponuđači, odnosno jedina firma koja se prijavila na javnu nabavku.

Najvrednije poslove dobio je „Milenijum tim“ koja je od državnih preduzeća dobila više od 11,5 miliona evra da izvrši preventivne radove na zaštiti od poplava u Nišu, raščisti teren od neeksplodiranih mina, izgradi puteve u beogradskom groblju kućnih ljubimaca, rekonstruše šumske puteve, novu scenu za Beogradsko dramsko pozorište i, kao najvredniji posao, izgradi novu crpnu stanicu Vračar za Beogradski vodovod i kanalizaciju, pisao je KRIK.

Bonus video: Jahta Romana Abramoviča uplovila u Tivat

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare