Validator autobus Foto:Shutterstock/Baloncici/Nova.rs

Povodom saopštenja "Kentkarta" da su iz gradskih autobusa u Beogradu uklonjeni validatori, reporterka Nova.rs se uverila da je to tačno i da u vozilima nama validatora, niti naplate karata.

Upitali smo i vozača autobusa šta je sa validatorima, a on nam je rekao da stižu novi iz Komtrejda, ali da se ne zna tačno kad.

Validator u autobusu Foto: Nova.rs

Inače, kompanija Kentkart je danas saopštila da su njeni zaposleni konstatovali da su u pojedinim vozilima javnog gradskog prevoza otklonjenima validatori karata i da je time oštro prekršen zakon i ugovor koji ta kompanja ima sa javnim gradskim prevozom, pošto otkazni rok stupa na snagu 28. maja.

Kako je ta kompanija istakla u saopštenju, Grad Beograd mora da preuzme odgovornost zbog onemogućavanja naplate prevoza u narednom periodu.

„Nama niti u jednom trenutku nije stiglo obaveštenje da će validatori biti uklonjeni pre zakonskog isteka roka, a da je naša ugovorna obaveza i da se tokom otkaznog roka staramo o naplati prevoza i sprečavanju nastanka štete koja iz toga proizilazi“, navela je ova kompanija u saopštenju i dodala da je prema nezvaničnim saznanjima, nalog o uklanjanju validatora prevoznicima stigao od strane JКP Naplata prevozne usluge Beograd.

„Na ovaj način osim što se još jednom građanima Beograda onemogućava normalno korišćenje javnog prevoza, ponovo se demonstrira urušavanja javnog poretka i svesno nanošenja štete budžetu grada, što nas je primoralo da o ovoj situaciju obavestimo javnost, ali i pravosudne organe“, naveo je Kentkart i otkrio da su vozila u kojima je uklonjen validator na linijama pod rednim brojem 88, 52, 31, 17, 85, 23, 95, 65, 77, 13.

Podsetimo, grad Beograd ima još samo 15 dana da reši problem u funkcionisanju gradskog prevoza, imajući u vidu da će 28. maja istići otakzni rok do kog je turska kompanija „Kentkart“, sa kojom je inače jednostrano raskinut ugovor, dužna da pruža svoje usluge.

Sagovornici Nova.rs upozorili su da „grad tone u haos“, kao i da su svi predlozi gradonačelnika Šapića – samo populističke mere.

Narodni poslanik Zajedno Moramo, Đorđe Miketić u izajvi za Nova.rs kaže da je gradonačelnik Šapić napravio milionsku štetu Beograđanima.

„Mi, građani, još uvek refleksno pomislimo da kad neko donese neku važnu odluku koja nam menja život – da iza toga stoji promišljanje, analiza, projekcija nekih stručnih službi i sl. Međutim, Beograđani moraju da znaju da iza ovog i ovakvog postupka Šapića – nema plana. Sve odluke lomi sam, preko kolena. On jednostavno ne zna šta će da radi, osim što je zbog želje za populizmom napravio milionsku štetu Beogradu i svim građanima koji u Beogradu rade i žive“, rekao je Miketić.

***

BONUS VIDEO: Šapić o novim cenama karata za prevoz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare