Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 2.518 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 16 osoba. Testirano je 10.266 osoba, a na respiratorima je 151 pacijent.

***

U Srbiji su tokom jučerašnjeg dana registrovana još 2.422 slučaja koronavirusa, a preminulo je još 15 osoba. Testirano je bilo 11.649 osoba, a na respiratorima su bila 153 pacijenta.

***

Nedelja pred nama doneće povećanje broja zaraženih, ocenio je epidemiolog dr Branislav Tiodorović i najavio da je moguće da u nekim gradovima, kao što su Beograd, Vranje ili Arilje, dođe do pooštravanja mera.

“Tek u nedelji koja je pred nama imaćemo jasniju sliku o broju zaraženih. Treba očekivati povećanje jer prolazi inkubacioni period od povratka sa zimovanja. Na to još, nažalost, imamo i ove situacija sa održavanjem žurki po gradu. Jasno je da nas očekuje jedna nedelja koja će biti značajna po povećanju broja pozitivnih” izjavio je Tiodorović u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S.

***

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da mora biti zaustavljen priliv obolelih od korona virusa u bolnice, jer su lekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

Kon je, gostujući na TV Prva, rekao da porast broja novozaraženih koronavirusom ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da ćemo imati porast koji će trajati još neko vreme.

***

Proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V na Institutu „Torlak“ značila bi da je ona građanima u svakom trenutku na raspolaganju, kontininuitet imunizacije nikada ne bi bio doveden u pitanje i oni bi bili preventivno zaštićeni od pojave ove bolesti, izjavila je direktorka Instituta Vera Stoiljković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar