U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana još 2.422 slučaja koronavirusa, a preminulo je još 15 osoba. Testirano je 11.649 osoba, a na respiratorima su 153 pacijenta.

***

U Srbiji su u poslednja 24 sata evidentirana još 2.632 slučaja koronavirus, a preminulo je još 14 osoba.

Testirano je 13.518 osoba, a na respiratorima su 152 pacijenta.

***

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je epidemijska situacija u Srbiji poslednjih dana pogoršana i da je evidentan porast broja zaražavanja, kao i prijema u bolnicu.

“Sve je više i pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Kada je u pitanju Infektivna klinika, poslednjih dana smo imali porast i do 170 pregleda u toku 24 časa. Imali smo povećan broj i prijema. Trenutno u kovid bolnici Batajnica imamo 435 teških pacijenata, na intenzivnoj je oko 59 i 36 je intubirano”, rekao je Ašanin.

***

U Arilju je u protekloj nedelji došlo do naglog porasta broja novozaraženih koronavirusom, zbog čega je zasedao Štab za vanredne situacije, a moguće je i proglašenje vanredne situacije, saznaje agencija RINA.

Za poslednjih sedam dana u opštini Arilje potvrđena su 142 slučaja korona virusa, a samo juče 43.

***

Još jedan lekar preminuo je od posledica koronavirusa, a prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, to je 107. žrtva korone među medicinarima.

Borbu protiv korone izgubila je i doktorka Žanka Subić, ona je bila specijalista epidemiologije i radila je u zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare