Foto: Facebook/Timea Gajodi

Deca koja imaju tu nesreću da odmah po rođenju obole od spinalne mišićne atrofije, prolaze kroze teške, bolne i neizvesne faze bolesti. Lek, na sreću postoji, ali uz njega ide i neizbežan opis "najskuplji na svetu". Građani Srbije, ali i iz celog sveta, u ovoj godini uspeli su da obezbede dovoljno novca da četiri devojčice odu na lečenje. Za isti lek, sada se bori i jednogodišnji Oliver Pal Gajodi. Udruženje dobrih ljudi ‘’Ognjište’’, u dirljivom humanitarnom apelu, pozvalo je Srbiju da se još jednom ujedini i malom Oliveru pruži šansu za izlečenje.

Apel ovog udruženja prenosimo u celosti.

„Nikad se nije ‘laktao’. Nije se nametao. Nažalost, nije ni imao kome. Nestvarno miran pored velike boli, a ipak beskrajno srećan što je prvo svoje četiri drugarice ispratio u srećnije detinjstvo. Kao pravi vitez velikog srca, prvo je svoje dame poslao po lek. Od malih nogu veliki kavaljer. Za primer mnogima.

Foto: Facebook/Славко Радојчић

E, pa vreme je da se nešto promeni. I promeniće se, verujem. Vreme je da izađe na svetlo dana, da i njega vide. Vreme je da poznati i slavni obrate pažnju na njega. Vreme je da tv kuće naprave prilog i o njemu. O malom vitezu iz senke.

Podelite ovaj tekst na svojim profilima. U fb grupama i stranicama. Neka preplavi društvene mreže, neka dopre do glumaca, pevača, fudbalera, tv voditelja…. Ako imate kontakte i poznanstva sa poznatim ličnostima, pišite im, zamolite za apel.

Bože daj mi nadu da ove reči što u pero kazujem, nađu put do onih koji mogu pomoći ovom anđelu da se pridruži svojim drugaricama Sofiji, Aniki, Lani i Minji.
Bog vas blagoslovio“, stoji u apelu koji potpisuje Slavko Radojčić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare