Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas nas je ubeđivao da se na Kalemegdanu, uprkos izmeštanja Zoološkog vrta i spornom projektu izgradnje gondole, ništa neće graditi i da je cilj da drevna tvrđava dobije zaštitu UNESKO. Šapić je na taj način odgovorio opozicionom narodnom poslaniku Đorđu Miketiću, koji je na konferenciji za novinare povodom izmeštanja Zoo vrta imao brojna pitanja za gradonačelnika, optuživši ga da laže.

„Ništa se neće graditi kako pričaju, voleli bismo da dobijemo Uneskovu zaštitu. Nisam video masovne žalbe Beograđana, oni neće izgubiti simbol. Ostaće i dalje Zoo vrt, samo u boljim uslovima“, kazao je Šapić.

Miketić je Šapića priupitao i za projekat gondole na Kalemegdanu, za koji struka tvrdi da može da ugrozi tvrđavu.

„Projekat je započet pre nego što sam došao na mesto gradonačelnika. Sprovešće se ako ne bude ugrožavala kultutno istorijsku baštinu“, kazao je  Šapić.

Miketić mu je na to odgovorio da laže.

„Potpisali ste papire da saseku drveće. Već ste ugrozili Kalemegdan“, odbrusio je Miketić.

„Ako se ispostavi da ugrožava, neće se raditi. Što niste pitali prošlu vlast što je isekla drveće?“, odgovorio je Šapić.

Miketić je Šapiću postavio niz neprijatnih pitanja, poput onog za vilu u Trstu, kao i šta će biti s Geneks kulom.

„Plasirana je čista laž kako nešto nisam prijavio Agenciji. Pokrenuću tužbu protiv tih koji to pričaju. Oštećen sam jer su moji lični podaci objavljeni. Kupoprodajni ugovor se pojavio, imao sam ga ja, ta gospođa i Agencija za borbu protiv korupcije od marta 2019.“, rekao je Šapić.

„A kada sam prijavio nekretninu, dao sam tačnu adresu. Kad date tačnu adresu ne možete ništa da prikrijete. Niko mi iz Agencije nije rekao da treba da napišem katastarsku kvadraturu. Nisam znao ni da sam u prekršaju jer nisam prijavio tačnu kvadraturu. Zašto me Agencija 4 godine nije obavestila?“, upitao je Šapić.

Kako kaže, u ugovoru piše tačna katastarska kvadratura.

Dogogodišnja ideja

Miketića je zanimalo i šta se dešava s prodajom Geneks kule i koja je njena sudbina.

„Dosta s tim političkim pitanjima. Ne može više“, prekinuo ga je Šapić i nastavio pričajući vic o Piroćancu.

U Šapićevom vicu Piroćanac je dao čitalju svom ocu u kojoj je pisalo: „Umro tatko“. Rečeno mu je da može da doda još nešto: „Na prodaju biciklo“, setio se Piroćanac.

„E, vi ste kao Piročanac iz vica, kada sa jedne teme skačete na drugu“, kazao je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare