Foto: TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIC/ nr, Irfan Ličina/Nova.rs, N1

Fotografija zgrade u centru Tutina koja je izgrađena na reci Vidrenjak tako da izgleda kao da lebdi nad njenim koritom, izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, o čemu je Nova.rs već pisala. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u nameri da se na novom radnom mestu odmah, još na samom početku pokaže i dokaže, brzinom svetlosti odgovorio je tviterašima na pitanje o ovoj građevini rekavši da je Republička inspekcija već počela nadzor. O drugim, takođe problematičnim građevinama koje su osvanule za vreme aktuelne vlasti, ni reči.

U nizu Vesićevog objašnjenja slučaja zgrade izgrađene u koritu reke u Tutinu, jedna korisnica ove društvene mreže nije mogla a da ne pita šta se dešava sa ostalim nelegalnim objektima koji su prethodnih godina izgrađeni, a koji i dalje stoje na istom mestu i koji se, takoreći, više i ne spominju, poput čuvene kafane na Pančićevom vrhu.

„A ko će da ruši na vrhu Kopaonika? Taj objekat još uvek stoji. I koliko takvih objekata ima? Šta tačno hoćeš da kažeš? Da je država nesposobna ili štiti ovakve investitore?“, pitala je korisnica Vesića.

Foto: Video/Nova.rs

Novi ministar nije odgovorio, iako je poznato da je prilično aktivan na ovoj društvenoj mreži, otkad je otvorio profil.

O tome ćuti već drugi dan.

Goran Vesić Foto:TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIC

Podsetimo, bivši ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je da je objekat na vrhu Kopaonika „mrtva imovina“, ali i da njegovo ministarstvo nije ono koje ruši, već koje gradi.

Pročitajte još:

I pored krivičnih prijava podnetih protiv onih koji su omogućili izgradnju objekta i nezakoniti priključak na električnu energiju, uprkos prepucavanjima Zorane Mihajlović i Nebojše Stefanovića oko toga ko će ga srušiti, ovaj objekat zamišljen da bude restoran, i dalje je tu.

U to vreme ministar policije Nebojša Stefanović odbio je da da asistenciju inspektorima koji su zakazali rušenje. Mihajlovićka je tada rekla da ona svoje ljude neće slati na teren bez zaštite policije jer ne želi da im ugrožava bezbednost.

Foto: Privatna arhiva, TANJUG/ ZORAN ZESTIC, Printscreen, N1

Na pitanje zašto taj objekat nije porušen, iako je inspekcija pre četiri godine izdala rešenje za to, bivši ministar građevinarstva Tomislav Momirović odgovorio je da je vlasnik u međuvremenu sam porušio objekat „za više od dve trećine“.

Taj nelegalni objekat na Kopaoniku i četiri godine nakon rešenja o rušenju – još stoji, ali sada ima jedan umesto dva sprata i beton je obložen drvetom.To je urađeno kako bi se zakamuflirao beton od kojeg je izgrađen, što je zabranjeno.

Investitorka iz Smedereva Snežana Mitković nije imala dozvolu za gradnju betonskog objekta na vrhu Pančića, ali je ipak izgradila 1.000 kvadrata.

Na ponovljenom suđenju u aprilu ove godine Mitković je prvostepeno osuđena na kaznu zatvora od devet meseci i novčanu kaznu od 700.000 dinara zbog nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu.

Zbog zloupotrebe položaja i uticaja podignuta je optužnica i protiv bivšeg predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke koji  je omogućio falsifikovanje dokumentacije kojom je investitorka pokušala da legalizuje objekat.

Jeličić je u međuvremenu osuđen po tužbi Marije Lukić za polno uznemiravanje.

BONUS VIDEO: Tutinska „zgrada na vodi“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar