Foto: N1

Kompanija Milenijum tim reagovala je na tekst portala Nova.rs pod nazivom "Kakva kultura, samo interes i pare: Koja je to pozadina ugovora „Milenijum tima“ i Beogradskog dramskog pozorišta", navodeći da je izneta pogrešna tvrdnja da je ugovor zaključen sa pozorištem iz interesa. Saopštenje Milenijum tima prenosimo u celosti.

„Kompanija „Milenijum tim“ najoštrije demantuje navode iznete u tekstu „Kakva kultura, samo interes i pare: Koja je to pozadina ugovora Milenijum tima i Beogradskog dramskog pozorišta“. Već u samom naslovu iznosi se gruba neistina da je naša kompanija zaključila ugovor sa pozorištem iz interesa i na taj način se pogrešno čitaocima predstavlja motiv naše kompanije za zaključivanje tog ugovora koji se predstavlja kao nešto što nema veze sa kulturom, iza čega postoji neka sumnjiva pozadina i interes. Na taj način se omalovažava i ismeva ulaganje naše kompanije u kulturu koje predstavlja najveće ulaganje u kulturu jedne domaće kompanije sa isključivim ciljem razvoja i modernizacije pozorišta. Naša kompanija svoje poslovanje temelji na brizi o zajednici i kao društveno odgovorna kompanija ulaže, u ovom slučaju, u kulturu.

Zbog toga smatramo jako malicioznim i navod iz teksta koji postavlja pitanje „ko je Milenijum tim koji toliko „brine“ o kulturi“. Stavljajući reč „brine“ pod znake navoda, još jednom se omalovažava i diskredituje transparentno ulaganje naše kompanije na polju kulture. Naša kompanija ne razume zašto se u tekstu navodi da je „saradnja sa BDP-om prelila čašu u kulturnoj javnosti“, imajući u vidu da su, kako zaposleni u BDP-u tako i svi relevantni učesnici kulturne scene u Srbiji na pravi način razumeli i prepoznali vrednost ulaganja u kulturu. Zbog svega iznetog najoštrije demantujemo i navod iz teksta da „brak Milenijum tima i BDP-a nije priča o ljubavi, nego o obostranom interesu bez kulture“ i ovaj navod smatramo uvredljivim kako za našu kompaniju, tako i za pozorište, imajući u vidu da je jedini i isključivi interes da se uloži u pozorište i time pomogne stvaranju bogatijeg kulturnog sadržaja uz poboljšanje uslova rada samih umetnika.

PROČITAJTE JOŠ

Objavljivanjem ovakvih neistina, vaš medij još jednom zaista zloupotrebljava slobodu izražavanja, ocrnjuje našu kompaniju iz nama nepoznatih razloga što se upravo vidi iz ovog teksta gde se jedno najtransparentnije ulaganje u kulturu predstavlja u negativnom kontekstu. Da vaš medij ima nešto protiv naše kompanije govori naročito malicioznost izneta u navodu da se naša kompanija „razvija od 2003. kada je Srbija bila obavijena u crno nakon atentata na premijera Zorana Đinđića“. Ne vidimo razlog zašto bi naša kompanija bila dovođena u vezu sa ubistvom premijera i najoštrije se protivimo spominjanju naše kompanije u ovom kontekstu“.

Ovakvim malicioznim I neistinitim navodima ce nepotrebno kontinuirano od strane vašeg medija stvara animozitet prema našoj kompaniji i njena poslovna aktivnost i njen ugled se grubo narušavaju.“

BONUS VIDEO (Ne)bezbedno kretanje pešaka, deca u opasnosti: Milenijum tim oteo trotoar na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare