Predrag Kon Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Dr Predrag Kon oglasio se povodom odluke o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije.

„Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju“, napisao je Kon na svom Fejsbuk profilu.

Višednevna agonija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića danas je dobila najgori mogući epilog – odluku o deportaciji. Tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, naveli su na sudu predstavnici Australije.

Ovaj Fejsbuk status Predraga Kona postavljen je još u aprilu 2020. godine, a tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji. Dr Kon morao je da objasni šta je zapravo hteo da kaže.

Foto: Facebook/Predrag Kon

„Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa“, rekao je Kon.

Bonus video: Persona Non grata – gost Predrag Kon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare