Predrag Kon i Novak Đoković Foto: Ivan Dinić/Nova S, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Višednevna agonija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića danas je dobila najgori mogući epilog - odluku o deportaciji. Tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, naveli su na sudu predstavnici Australije.

Foto: Facebook/Predrag Kon

Ovaj Fejsbuk status Predraga Kona postavljen je još u aprilu 2020. godine, a tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji. Dr Kon morao je da objasni šta je zapravo hteo da kaže.

„Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa“, rekao je Kon.

Inače, to što je njegov status poslužio australijskom sudu sigurno je teško palo dr Konu, velikom pokloniku Đokovića čiji Fejsbuk profil obiluje brojnim statusima koji iskazuju veliku podršku i divljenje Novaku. Ipak, kako se Kon oseća nismo uspeli na saznamo, pošto nije odgovorio na naše poruke i pozive.

Bonus video: Persona Non grata – Predrag Kon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare