Predrag Kon. Kon, Brnabić, Korona odgovornost– između kriznog štaba i predsednice Vlade, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Predrag Kon Foto: Nova S

Najbolji teniser planete Novak Đoković našao se pred sudom u Kanberi gde pokušava da zadrži svoju vizu, ali nije jedini bio na meti kritika zastupnika australijske države.

Đoković se spori sa vlastima Australije i ministrom za migraciona pitanja te zemlje Aleksom Hokom, koji je Srbinu ukinuo vizu.

PROČITAJTE JOŠ

Hok je to uradio na bazi pretpostavki o Đokovićevim antivakserskim stavovima, koji mogu i druge da podstaknu na izbegavanje vakcine protiv koronavirusa.

Na sučeljavanje u vezi sa ovom tačkom se uglavnom svelo iznošenje argumenata zastupnika Đokovića i države Australije.

Stiven Lojd, koji zastupa interese ministra Hoka i države, upotrebio je i Srbiju kako bi i posredno diskreditovao prvog tenisera planete.

Suština se odnosila na polovičnu stopu vakcinacije u našoj zemlji, što je, između ostalog, spomenuo.

„Naša poenta je da ne moramo da pokazujemo šta se dešava u Srbiji, Americi, gde god da Novak igra tenis. Važnije, neizbežno zbog skorašnjih događaja, Đokovićevi stavovi o vakcinaciji su došli u prvi plan“, rekao je Lojd.

Tokom izlaganja, Lojd je Novaka nazvao i „ikonom antivakserskih grupa“.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, tvrdili su predstavnici Australije.

Inače, treće saslušanje je počelo u subotu u 23.30, a završeno je oko deset minuta pre pet časova u nedelju ujutro.

Podsetite se i reči Kona o Novaku.

Foto: Facebook/Predrag Kon

BONUS VIDEO – Dejan Tiago Stanković o Novakovoj drami u Australiji, koroni i kalkulisanju vlasti sa Rio Tintom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare