Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda najavila je danas da će radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u Venizelisovoj i Ulici Žorža Klemansoa biti obustavljeni do ukidanja vanrednog stanja, kako pojedinci ne bi ugrožavali živote građana i radnika.

U saopštenju Direkcija je osudila ponašanje čelnika opštine Stari grad, koji su u utorak uveče, tokom policijskog časa, zaustavili izvođenje planiranih i prijavljenih radova.

„Ugrožavajući bezbednost radnika, rizikujući živote svih okupljenih građana, ne samo zbog obavljanja građevinskih radova, već prevashodno zbog toga što je u toku pandemija virusa korona, zloupotrebili su javne funkcije koje obavljaju. Direkcija će postupiti u skladu sa zakonom i podneti krivične prijave“, navodi se u saopštenju, prenosi Beoinfo.

„Radovi na saobraćajnoj infrastrukturi izuzetno su važni, jer će njen završetak omogućiti smanjenje emisije štetnih gasova u tom delu gradu, što je pogotovo sada, kada smo se svi suočili sa opakim virusom koji upravo napada disajne organe, jedan od prioriteta“, ukazuje Direkcija.

Udruženje „Komšije sa Doroćola“ od subote, 25. aprila bori se protiv nelegalnih radova na izgradnji trolejbuske mreže na Dorćolu.

Građani su i sinoć izašli na ugao ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja protestujući zbog izgradnje trolebujske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja.

Oni se protive radovima koji se izvode za vreme „policijskog časa“ i noću, a koji su počeli 27. aprila.

Dorćolci su tako dali podršku predstavnicima opštine Stari Grad koji već nekoliko dana unazad pokušavaju da zaustave ove radove koji se izvode isključivo za vreme policijskog časa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar