Foto: Nova.rs

Redakciji portala Nova.rs javili su se građani koji žive na donjem Dorćolu ogorčeni zbog radova koji se izvode na uglu ulica Venizelosova i Gundulićev venac tvrdeći da ih "zlostavljaju" radnici koji izvode radove čak i kasno noću, a sve zbog izgradnje trolebujske mreže.

 

 

„Ovo je situacija u 1 ujutro u noći između 27. i 28. aprila. Zvala sam policiju, uputili su me na komunalce, komunalci su me ponovo uputili na policiju, policija mi je rekla da je dva puta izlazila i da više neće izlaziti, da su prosledili nadležnima. Ne znam više ko je nadležan“, kaže ogorčena čitateljka našeg portala.

Prema njenim rečima, i u nedelju su dvojica radnika ceo dan provela na uglu Venizelosove i Gundulićevog venca, ali uglavnom su sedeli i jeli, ništa nisu radili.

Stanovnici ovog dela Beograda pokušavaju preko našeg portala da postave pitanje čelnicima grada zašto izvode radove u „nenormalno vreme“ i u periodu zabrane kretanja.

Oni tvrde da se radovi izvode isključivo u toku policijskog časa i u vreme koje je i u redovnom stanju predviđeno da ne remeti život građana.

„Gde to još ima da radnici rade u periodu koji je predviđen za spavanje? Ne razumem zašto ne rade tokom dana, pa i do 22 časa uveče?! Nije normalno da rade u 1 sat iza ponoći i nema nikakvog smisla“, kaže sagovornik Nova.rs

Podsećamo na to da je večeras održan protest građana okupljenih oko udruženja „Komšije sa Dorćola“.

Oni su se okupili upravo na uglu ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja protestujući zbog izgradnje trolejbuske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja.

Inače, dugo očekivani kraj rekonstrukcije Trga republike doneo je građanima Beograda dodatna neprijatna iznenađenja. Odlukama gradskih institucija nadležnih za javni prevoz, iz novembra prošle godine, ukinute su trolejbuske linije 19 i 28, dok su linije 21 i 22 skraćene.

Potpisivane su peticije da se vrati trola 28, održano je više protesta, ali po svemu sudeći, čelnici glavnog grada Srbije odlučni su u nameri da i tokom vanrednog stanja nastave sa projektima i ukinu trolejbuski saobraćaj od Slavije do Vasine ulice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare