Građani Ostružnice više od decenije žive u strahu da će nastradati dok prelaze put, koji je obeležen sa dve duple trake, ali nažalost oni nemaju drugi način da pređu ulicu. Meštani apeluju na institucije da im pomognu u rešavanju ovog problema. Oni su u izjavi za Nova.rs objasnili da su pisali svima - od čelnika grada, pa do predsednika Republike ali da su apeli bili uzaludni.

Meštani Ostružnice obratili su se našem portalu kako bi konačno neko čuo njihove apele koji traju već deceniju. Naime, stanovnici ovog mesta godinama imaju problem sa prelaskom ulice u ovom mestu, budući da je taj prelazak izuzetno nebezbedan. Da bi prešli na drugu stranu, oni moraju da pređu put koji je obeležen sa dve duple pune linije.

Prema njihovim rečima, do kuća ne mogu da stignu ni Hitna pomoć ili vatrogasci.

Jedan od meštana, Nikola Todorović rekao je u izjavi za Nova.rs da je put izuzetno nebezbedan i da oni imaju velike primedbe na rad Republičkog geodetskog zavoda i katastar nepokretnosti.

„U pitanju je Obrenovački put, ulica Rada Brankovića. Mi imamo problem i sa opštinom Čukarica odakle nam je rečeno da taj problem može da se reši za pet godina. Mi nemamo toliko vremena, jer svakog trenutka može neko da nastrada“, rekao je Todorović za Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je rekao da su se obraćali svim institucijama, od opštine Čukarica pa do predsednika Srbije.

„Iz njegovog sekretarijata nam je rečeno da on nije nadležan i da se obratimo Gradu Beogradu, ali su nam i oni rekli da nisu nadležni. Kome god smo rekli naš problem, nisu imali odgovore na to“, objasnio je u izjavi za Nova.rs Todorović.

Bonus video: Osveta – pazi s kim se kačiš u saobraćaju

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare