Sneg u Beogradu Goran Vesic
Foto:Nova.rs/TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

„Na ulicama imamo 110 kamiona, imamo dovoljnu količinu soli, kamenog agregata, kalcijum florida. Čistimo 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta, i one moraju da budu čiste četiri sata posle prestanka padavina, to su ulice gde ide javni prevoz. Čistimo i oko 500 kilometara ulica drugog prioriteta koje moraju da budu čiste 48 sati od prestanka padavina“, naveo je Vesić za RTS.

Pročitajte još...

Podseća da „Putevi Srbije“ rade oko 300 kilometara ulica: auto-put i neke druge veće saobraćajnice na teritoriji Grada Beograda.

„Tako da smo potpuno spremni za ovaj sneg. Temperatura je sada ko nule, a mi smo noćas preventivno posuli oko 200 tona soli da bi se sprečilo stvaranje leda“, objašnjava Vesić.

Upozorava da je sada tokom jutarnjih sati moguće stvaranje leda zato što, kako kaže, temperatura kolovoza oko nule i najavljuje da će i noćas preventivno bacati so.

Apeluje na vozače da vode računa o poledici, koja, kako kaže, zna da bude opasnija od snega.

Za čišćenje snega biće angažovane i druge komunalne službe – „Gradska čistoća“, „Parking servis“, „Gradsko zelenilo“.

„Oni čiste ono što je u njihovoj nadležnosti – prilaze domovima zdravlja, parking mesta, stajališta javnog prevoza, ali još uvek nema toliko snega da bi oni izašli na ulice, ali imamo tokom dana spremnih negde oko 800 radnika koji u svakom trenutku mogu da izađu ako bude većih padavina“, navodi Vesić.

Sneg u Beogradu Foto:Čitalac Nova.rs

Podsetimo, zbog toga toga što u većem delu Srbije od jutros pada sneg, saobraćaj se odvija otežano u čitavoj zemlji. U „brdovitijim“ delovima Beograda saobraćaj je do te mere otežan da je na Miljakovcu došlo do potpunog kolapsa. 

Mnogi građani od jutros su zarobljeni u vejavci, dok su linije gradskog saobraćaja gotovo svuda kasnile.

Bonus video: Sneg u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare