Polaganje male mature Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Završen je drugi dan polaganja male mature, a na sajtu Ministarstva prosvete objavljena su rešenja testa iz matematike koji je danas bio po rasporedu za osmake. Nova.rs vam predstavlja rešenja sa testa.

Đaci su na testu imali dvadeset zadataka, od kojih je, kako su ispričali za Nova.rs, većina bila na zaokruživanje. Samo tri poslednja zadatka bila su tekstualna, a koja je trebalo postupno rešiti.

Kako tvrde đaci, test iz matematike bio je lakši od jučerašnjeg testa iz srpskog jezika, a više o iskustvu budućih srednjoškolaca na polaganju srpskog pročitajte u posebnoj vesti.

Pročitajte još:

Rešenja iz matematike možete pročitati na ovom linku.

Podsetimo, učenici osmog razreda juče su polagali srpski, odnosno maternji jezik, u sklopu male mature. To je bio prvi test u okviru male mature. Danas su završili polaganje matematike, dok je sutra 23. juna predviđen treći test gde će polagati jedan od pet ponuđenih predmeta – istorija, geografija, fizika, hemija, biologije.

Najviše đaka opredelilo se da na trećem testu polažu biologiju – 38 odsto, geografiju – 29 odsto, istoriju – 16 odsto, hemiju – devet odsto i fiziku – osam odsto.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 25. juna do 8 sati, a đaci ih mogu pogledati u matičnoj školi ili preko portala Moja srednja škola.

BONUS VIDEO: Mala matura, velike mere 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar