Protest Bara Reva, stanari Bloka 37 i Makisko polje
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs/BETAPHOTO/SVETLANA DOJCINOVIC

Udruženje Bela Čaplja obeležilo je danas godišnjicu blokade kamiona koju su bespravno istovarali građevinski otpad na području Bare Reva, gde se nekoliko desetina građana, među kojima je bio i arhitekta Dragoljub Bakić, okupilo da bi promovisali ideju o stvaranju Beogradskog dunavskog parka.

U Beogradskom dunavskom parku građani su pozvani da dođu i naprave piknik, leže u travi, šetaju nasipom i posmatraju ptice na bari Reva.

Promocija Beogradskog dunavskog parka biće nastavljena i 5. juna, na Svetski dan zaštite životne sredine, a tim povodom će se održati i drugi „KrnjArt“ festival u Krnjači.

Pre godinu dana, 21. maja 2021. godine, građani su blokirali kamione koji su danima istovarali građevinski otpad u predeo izuzetnih odlika Bare Reva, koja je stanište za više od 130 zaštićenih vrsta ptica, što je čini područjem od međunarodnog značaja.

Tu su kampovali neprekidno 24 dana, a za to vreme niko od gradskih i državnih čelnika se nije pojavio iako su obećavali da će zvati građane na sastanak, a zamenik gradonačelnika, Goran Vesić obećao je da će na tom mestu napraviti rampu, što se nije desilo.

Od blokade do danas nije više bilo slučajeva istovara šuta, navode iz udruženja Bela Čaplja.

BONUS VIDEO – Bara Reva – odbrana prirodne oaze

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar