Novine "Nova" u sredu objavljuju razgovor sa Aleksandrom Baucalom, profesorom Filozofskog fakulteta o nedostatku strategije za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih.

Od tragedije u beogradskoj osnovnoj školi prošlo je više od tri meseca, učenici skoro sedaju u klupe, a još ne postoji program za pružanje podrške nastavnicima, roditeljima i učenicima, kao ni plan po kojem će se nastava odvijati, ukazuje ovaj stručnjak.

Pod naslovom „Porodice stradalih rudara kivne zbog odluke tužilaštva“ pročitajte tekst o tome da je, umesto pokretanja krivične istrage kako bi se utvrdila odgovornost za gušenje zaposlenih u rudniku „Soko“, 15 meseci posle tragedije, na pomolu novčana kazna za JP „Resavica“.

U tekstu „Vučić će moći da otkupi čuvenu kinesku tablu, a plata direktora biće javna“, pišemo o izmenama Zakona o sprečavanju korupcije po kojima će podatke o imovini ubuduće dostavljati i savetnici i šefovi kabineta.

Sagovornik „Nove“ Aleksandar Popov, iz Centra za regionalizam, u tekstu „Posle opomena, preti ukidanje fondova EU“, upozorava da teranje inata Zapadu može da uvede u problem celu državu.

Glumac Radivoje Raša Bukvić, glavni junak filma „Čuvari formule“, u intervjuu za „Novu“ poručuje da je jedan ljudski život vredan kao i celo čovečanstvo, kao i da je suza deteta suza svih nas.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO – Slučaj Veselina Milića i spiska dece iz Ribnikara: Čime se bavi Služba unutrašanje kontrole MUP-a?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar