Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 834 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 19 osoba. Testirano je još 9.389 građana, a na respiratorima je 137 pacijenata.

U Srbiji je juče evidentirano još 1.056 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 20 osoba. Testirano je još 11.920 građana, a na respiratorima je 135 pacijenata.

***

Nakon što je Krizni štab dozvolio otvaranje ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, epidemiolog dr Branislav Tiodorović je rekao da će sve moći normalno da funkcioniše kad bude bilo ispod 100 zaraženih na dnevnom nivou, kada će biti otvoreni i noćnih klubovi. Epidemiolog Lela Ilić kaže za Nova.rs da to nije pametno jer broj novozaraženih nije dobar kriterijum za otvaranje svega. Vraćanje normalnom životu biće moguće, poručuje, tek nakon što 70 odsto građana bude potpuno vakcinisano.

***

Slađana Milošević iz Saveza samostalnih sindikata Srbije izjavila je, govoreći o dodatne 3.000 dinara pomoći za vakcinisane, da joj to „nije afirmativno“. „Meni je to ponižavajuće i još više izaziva sumnju zašto vam neko plaća da se vakcinišete. Ljudi su valjda dovoljno odgovorni da ne mora niko da vam plati da biste bili zdravi“, kaže ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare