Prof. dr Tomislav Preveden
Prof. dr Tomislav Preveden; Foto: Promo

Profesor dr Tomislav Preveden novi je upravnik Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV), nakon smene Vesne Turkulov zbog nedozvoljenog lečenja kovid pacijenata posle otvaranja bolnice na Mišeluku, objavio je portal 021.

Preveden je aktuelni predsednik Udruženja infektologa Srbije.

Redovne studije i specijalizaciju završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Na matičnom fakultetu je vandredni profesor.

Dr Turkulov je nedavno smenjena, nakon što je otkriveno da su se na klinici lečili pacijenti zaraženi korona virusom, što nije bilo dozvoljeno posle otvaranja kovid bolnice na Mišeluku, gde su bili smeštani zaraženi građani.

Otkriće „tajnog“ i „elitnog“ kovid odeljenja, kako se navodilo još u medijima, posmatrano je i u kontekstu obračuna dve struje unutar vojvođanskog SNS-a. Struja bliska potpredsedniku stranke Milošu Vučeviću podržala je Turkulov, dok su oni koji su bliži pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću „držali stranu“ Editi Stokić, navodi portal 021.

Sve ovo dovelo je i do toga da Skupština Vojvodine praktično „oduzme“ Pokrajinskoj vladi upravljačke ingerencije nad KCV, što je Mirović nazvao nezakonitim i nestatutarnim, a sve sa ciljem da se prikriju propusti koji su utvrđeni na Klinici za infektivne bolesti.

Tokom tog kratkotrajnog i javnog okršaja, Edita Stokić je bila podnela ostavku, koja nije prihvaćena, nakon čega je otišla na bolovanje usled medicinske intervencije. Kada je problem postao previše javan, unutar stranke je, po svemu sudeći, pronađeno rešenje.

Skupština Vojvodine, koja je oduzela Pokrajinskoj vladi ingerencije nad KCV, imenovala je Vesnu Turkulov za predsednicu Upravnog odbora ustanova, dok je Edita Stokić ostala v. d. direktorka Kliničkog centra.

BONUS VIDEO:  Kiša preti kalemegdanskim zidinama

Komentari

Svi komentari (0)