VD direktora Klinickog centra Vojvodine Edita Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Aktuelna direktorka Kliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić, iza koje stoje brojne afere oko javnih nabavki u najvećoj vodvođanskoj bolnici, danas je odbila da potpiše ostavku na funkciju na ovu poziciju. Kako saznaje Nova.rs, zbog unutarstranačkih trvenja dve struje SNS, koji ju je i postavio za direktorku KCV, dr Stokić se sprema smena sa čela bolnice. Kako bi se izbeglo da njen odlazak bude sproveden kroz institucije osnivača, odnosno vojvođanske vlade, dr Stokić je navodno ponuđeno “elegantno rešenje” da sama napusti poziciju direktorke, što je ona navodno odbila.

Da Stokićeva neće otići mirnim putem, kao i da je jaz između dve struje sve dublji pokazalo se i na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, gde je naprasno doneta odluka da Vlada Vojvodine više nije nadležna za imenovanja čelnika KCV, već da tu nadležnost sada preuzima Skupština Vojvodine. Ovom naprasnom odlukom je možda otežana smena aktulene direktorke, ali je ujedno i pokazatelj da dr Stokić više ne spada u ešalon lekara miljenika SNS. Na njenom mestu je već viđena dosadašnja direktorka Klinike za infektivne bolesti dr Vesna Turkulov, koja navodno ima podršku republičkog SNS, ali i Srspke pravoslavne crkve, dok iza sadašnje uprave stoji pokrajisnki sekretarijat za zdravstvo i lokalni SNS. Istovremeno kada se saznalo za ovu informaciju, u javnost je naprasno “iscurila” afera u kojoj se dr Turkulov otpužuje da je sve vreme na klinici kojom upravlja imala “tajno VIP odeljenje za lečenje obolelih od kovida”, uprkos tome što KCV više nije u kovid režimu, već svi pacijenti moraju biti lečeni u kovid bolnici na Mišeluku. Međutim, ispostavilo se da i iza afere o VIP kovid odeljenju stoji zapravo pokušaj aktuelne uprave da ostane na čelu bolnice.

Povezane vesti:

“Niko ne spori da se na Infektivnoj i po otvaranju Mišeluka zadržalo svojevrsno kovid odeljenje, ali je apsolutno nemoguće da baš niko u bolnici, sem dr Turkulov, nije znao za postojanje čitavog jednog odeljenja u sklopu bilo koje klinike KCV. Zar stvarno mislite da je ona lično brinula o svakom pacijentu?”, kaže sagovrnik Nova.rs, napominjući da su se na tom “privatnom odeljenju” neretko lečili i najbliži članovi porodica upravo samih lekara iz KCV, koji nemaju poverenja i novi kadar koji je na brzinu pozapošljavan u kovid bolnici na Mišeluku.

“Verujem da je ‘otkrivanje’ ove afere stiglo direktno od strane sadašnje direktorke Edite Stokić i njenih najbližih saradnika, koji sada ne biraju sredstva koja bi im pomogla da ostanu na vlasti. No, mislim da su se u ovom slučaju malo ‘preigrali’. Sve i da neko poveruje da dr Stokić nije znala za postojanje ovog odeljenja, to automatski otvara pitanje njenog celokupnog upravljanja KCV”, kaže izvor Nova.rs.

Aktuelnu upravu KCV prate brojne afere, najvećim delom oko netransparentnih i upitnih javnih nabavki. Naš portal je i ovom prilikom poslao pitanja KCV vezane za postojanje VIP kovid odeljenja, na koji nam nije odgovoreno. Takođe, odgovor nismo dobili ni od dr Vesne Turkulov.

 

 

****

Bonus video: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare