Izgradnja kovid bolnice u novosadskom naselju Miseluk
Izgradnja kovid bolnice u novosadskom naselju Mišeluk Foto:FoNet/MOD

Izgradnja kovid-bolnice u Novom Sadu privodi se kraju, a u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kažu da će biti završena u predviđenom roku, početkom septembra.

Kada bolnica bude počela sa radom, svi kovid pacijenti biće smešteni i lečeni na istom mestu.

Zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, dr Olivera Ivanov, rekla je da će to biti savremeni dijagnostički centar gde će svi pacijenti biti zbrinuti u najkraćem roku, i gde će im biti pružena najbolja nega.

Nakon završetka pandemije koronavirusa, ova bolnica će dobiti svoju novu namenu – postaće gradska bolnica. Ona će imati veliki kapacitet od 600 kreveta, rekla je Ivanov.

Takođe je važno reći da će tu biti zaposleno više od stotinu medicinskih radnika, lekara, medicinskih sestara i tehnićara, tako da će svi oni koji su trenutno nezaposleni moći ovde da konkurišu i nađu sebi zaposlenje, rekla je zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Ivanov.

Za izgradnju bolnice angažovan je veliki broj radnika, kako bi sve bilo završeno u predviđenom roku. Pored radova na bolnici, odvijaju se i radovi na pristupnim saobraćajnicama.

Kada se pandemija završi, savremena kovid-bolnica, postaće gradska bolnica, koju grad do sada nije imao.

Bonus video – Pandemija koronavirusa u Rusiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar