Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 3.460 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 ljudi.

Na respiratorima su još 152 osobe, a testirano je 15.200 građana.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 3.257 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 15 osoba. Testirano je 15.000 osoba. Na respiratorima je 157 pacijenata.

***

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izgleda da je danas izvojevao pobedu protiv lekarskog dela Kriznog štaba. Naime, Vesić se otvoreno protivio skraćenju radnog vremena ugostitelja, što je deo Kriznog štaba predlagao kao pooštravanje epidemioloških mera.

Krizni štab je danas zasedao i nije doneo odluku o novim merama.

Novo zasedanje je u petak, ali sudeći prema tonu izjava koje smo čuli nakon današnjeg zasedanja, prioritet će biti oštrija kontrola, a ne skraćenje radnog vremena.

***

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da je epidemiološka situacija pogoršana u Izraelu i Srbij, zemljama u kojima se imunizacija sprovodi brzo, odnosno vodećim po vakcinaciji, možda zbog umora i opuštanja građana.

“Možda je to zato što smo svi umorni od epidemije i mera, a i ostao je veliki broj ljudi koji su osetljivi na virus, i ako se opustimo virus jako brzo ponovo bukne. Kad stigne vakcina to nije kraj, nego početak kraja, a drugo i kad primite vakcinu niste odmah zaštićeni, već tek nakon druge doze treba neko vreme da se stvori imuni odgovor”, upozorio je Ivanuša gostujući u programu TV K1.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar