Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Jun mesec prošle godine ostaće zauvek upamćen u Novom Pazaru, ali i Srbiji kao mesec kada je ovaj grad pogodio najgori talas korona virusa, koji sa sobom odneo rekordan broj života građana ovog grada ali i gradova u okruženju.

Prema podacima koje je tada saopštila uprava Opšte Bolnice Novi Pazar, samo u periodu od 12 juna do 24 jula prethodne godine tada su preminule 154 osobe, od tog broja kod 100 pacijenta je zabeleženo prisustvo virusa korona.

Danas, godinu dana kasnije situacija u Novom Pazaru, potupno je drugačija nego prošle godine u ovo vreme, na bolničkom lečenju se trenutno nalazi samo 11 pacijenata, za razliku od lani kada su kapaciteti bolnice uveliko bili popunjeni i kada se već govorilo o formiranju vojne bolnice u krugu zdravstvenog centra u ovom gradu.

Pročitajte i ovo

Tokom jučerašnjeg dana registrovana su 4 pcr pozitivna pacijenta, a taj broj iz dana u dan sve je manji, prema podacima zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti Opšte Bolnice Novi Pazar obavljeno je 58 pregleda, tom prilikom urađeno je 21 brzih antigenskih testova od čega je kod 2 pacijenata potvrđeno prisustvo korona virusa.

Danas je takođe u Novom Pazaru održana i sednica štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatrana trenutna epidemološka situacija u gradu. Ervin Ćorović direktor Doma Zdravlja Novi
Pazar rekao je da je epidemiloška situacija u Novom Pazaru kao i u ostalim gradovima u zemlji trenutno u povoljna, na dnevnom nivou nema više od 5 do 10 registrovanih kovid pacijenata, broj
pacijenata na bolničkom lečenju je sve manji, ali i napomenuo da je korona virus još uvek prisutan u ovom gradu tako da su na sednici ponovo apelovali na lokalno stanovništvo da se još uvek pridržavaju epidemoloških mera koja su na snazi.

Dr Ćorović je rekao da on ali i ostali članovi štaba za vanredne situacije nisu zadovoljni procentom vakcinisanih građana u Novom Pazaru.

„Mi nismo zadovoljni procentom građana koji je primio vakcinu, danas smo dobili podatak da je 18.000 stanovnika imunizovano sa jednom dozom vakcina dok je 15.000 građana imunizovano sa obe doze vakcina, to je još uvek skoro duplo slabiji procent nego u Republici, situacija je nepovoljna i plašimo se jeseni, početka škole, rada fakulteta, obdaništa kada će biti veliki strah od povratka epidemije virusa“, rekao je direktor Doma Zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar