Kad zafale glasovi i padne rejting, vlast podigne kredit, pišu novine „Nova“ uz ocenu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da novcem svih građana kupi pobedu na izborima.

„Da se razumemo, svaka Vlada pokušava da potkupi birače, manje primitivno i očigledno, ali to radi. Vučić je sada krenuo u lov na birače i mora na udicu da stavi mamac, a procenio je da može da ih kupi parama“ kaže za „Novu“ profesorka Danica Popović.

Pod naslovom „Litijum traže na još osam mesta“ list ekskluzivno objavljuje spisak svih lokacija gde su izdate dozvole za istraživanje sporne rude u Srbiji.

U analizi predizborne kombinatorike na političkoj sceni Srbije „Nova“ piše da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije odlučili da idu odvojeno na parlamentarne i beogradske izbore, a da bi prvi na listi naprednjaka za Beograd trebalo da bude Aleksandar Šapić. Na listi opozicije, kako prenosi list, trebalo bi da budu i Vladeta Janković, Žarko Trebješanin, Slobodan Prvanović i Rade Panić.

Pod naslovom „Otrovi u vazduhu u Novom Pazaru i Valjevu prodiru direktno u krv“ list objavljuje da su ova dva grada bili najcrnje ekološke tačke u Srbiji u januaru.

Teško je izvući se iz život blata prinude“ ističe za „Novu“ reditelj Nebojša Bradić najavljujući svoj novi komad inspirisan životom Nikole Tesle.

U tekstu „Književnice su potcenjene i izložene banalizaciji“ analizira se zašto je Milena Marković tek šesta žena dobitnica Ninove nagrade, koja se dodeljuje skoro sedam decenija.

„Nova“ prenosi i kako je reprezentativac Dušan Vlahović prelaskom u Juventus postao najskuplji srpski fudbaler.

BONUS VIDEO: Advokati o sudskom procesu protiv Džonića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare