Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Situacija oko pandemije koronavirusa se ne stišava, a brojke zaraženih iz dana u dan rastu. To potvrđuje i ogromna gužva koju je ekipa portala Nova.rs večeras oko 22 sata zatekla ispred Infektivne klinike u Beogradu. Kako smo saznali na licu mesta, ljudi su čekali par sati samo da predaju knjižice, a kamoli da dođu na red za pregled.

Veliki broj garađana zatekli smo ispred šest ambulanti na Infektivnoj klinici, od kojih, kako saznajemo, radi četiri, a neki od pacijenata kažu da čekaju na pregled i više od 7 sati.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Čekamo od šest popodne. Ne prozivaju iz svih ambulanti, a uglavnom prozivaju na sat vremena po jednog pacijenta. Mnogi čekaju u kolima, pre nekih 10 minuta su prozvali čoveka koji čeka od dva popodne“, otkrila nam je jedna sugrađanka.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako smo saznali na licu mesta, među njima ima i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog velikih gužvi su prinuđeni da čekaju više sati.

„Gospodin koji ima tešku kliničku sliku, ima problema sa srcem, čeka u svom automobilu već četri puna sata“, dodaje jedan od pacijenata.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Veliki je broj i onih koji nemaju automobile, te sede na klupama pokriveni ćebetom, a sestra koja je izašla da prozove pacijente nam je otkrila u čemu je problem:

„Ima mnogo posla, situacija je baš teška. Nema dovoljno lekara, zato su gužve ogromne“, rekla je.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Među ljudima u redu, mnogo je i onih koji čekaju umesto najbližih članova porodice, dok oni satima leže u svojim automobilima. U svakom od dvadesetak parkiranih automobila leži po jedan pacijent.

„Ovde sam od 17 sati, čekam da prozovu majku koja je starija žena i ima dijabetes. U kolima pod temperaturom leži već pet sati i niko nas ne proziva. Dva sata sam čekala prvo da predam knjižicu. Ovo je strašno, nema nikakvog reda“, rekla nam je sagovornica.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

 

Podsetimo, u Srbiji su u poslednja 24 sata evidentirana još 4.092 građanina pozitivna na koronavirus, a preminule su još 24 osobe.

Testirano ih je još 13.994 a na respiratorima je 205 pacijentata.

Dan ranije evidentirano još 4.668 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 26 osoba.

Pročitajte još:

Testirano ih je još 16.831, a na respiratorima je 208 pacijentima.

Tokom vikenda su na snazi restriktivnije protivepidmijske mere.

Do ponedeljka, 15. marta u 6 sati ujutru biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane i sportski objekti.

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare