U vikend izdanju novina "Nova" pročitajte: Zašto bivša ambasadorka Srbije u Moskvi veruje da je Putinov opstanak na vlasti neizvestan nakon rata. Ko je kriv za rušeće visećeg mosta u Ovčar banji. Saznajte i zašto pacijenti iz Srbije više ne mogu u Italiju na presađivanje organa.

Bivša ambasadorka Srbije u Moskvi i članica spoljnopolitičkog odbora pokreta „SRCE“ Jelica Kurjak u razgovoru za novine „Nova“ kaže da ne isključuje mogućnost da Rusija u nekom momentu može napraviti kompromise i modifikovati poziciju po pitanju statusa Kosova i Metohije.

Posle svega, upitan je opstanak Putina na vlasti, poručila je naša sagopvornica i dodala  da Moskvu ne bi mnogo pogodile sankcije Beograda, ali da njihovo rukovodstvo sigurno zbog toga ne bi bilo srećno.

Italijani raskinuli Protokol o saradnji koji su imali sa našom zemljom: Naši pacijenti više ne mogu u Italiju na presađivanje organa.

Ovim potezom stavljena je tačka na odlaske naših pacijenata na transplantaciju u ovu zemlju, time i njihova šansa za izlečenje i produžetak života, a sve zbog nedostatka donora u Srbiji.

Dan nakon tragične smrti Ljubice Mijatović i Milene Erić, iz Republike Srpske, koje su poginule u nezapamćenoj nesreći u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kada je viseći most, kojim su se kretale sa još dvadesetak ljudi, pukao i strovalio se u Zapadnu Moravu, javnost je i dalje uskraćena za odgovor na pitanje – ko je kriv što se grupa turista i hodočasnika koji se krenuli u manastir Đunis našla na trošnom i neobezbeđenom pešačkom mostu?

Zvaničnici koji su se dosad oglasili jedni druge pozivaju na odgovornost, a zanimljivo je da sve vreme ćute dve bitne institucije – Srbijavode i Turistička organizacija Čačak.

Miloš Isailović, baletski igrač i koreograf, uoči premijere “Životinjske farme” govorio je za „Novu“: Bezobrazlukom se diže iz blata i dolazi na diktatorsku poziciju

Sati bi bili potrebni da opišem kako se u svetu brinu o igračima, o njihovom telu, radnom veku… Beneficirani radni staž je zastupljen skoro svuda, a kod nas je to ukinuto, kaže baletski igrač i koreograf

Muzička grupa „Hurricane“ je odskora prekinula saradnju, a prva od članica koja je počela solo karijeru je Sanja Vučić, koja je i ranije bila poznata javnosti kao deo benda „Zaa“.

Sanja Vučić je u intervjuu za „Novu“ otkrila šta planira u daljoj karijeri kao i u kakvom je odnosu ostala sa članicama bivše grupe.

„Došla sam iz male sredine i mislila da sam ja Bogom dana za pevanje, ali kada nisam upala na Muzičku akademiju, to je za mene bio šamar realnosti“, prisetila se, između ostalog, Sanja Vučić.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Protest protiv nasilja nad ženama