Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije na kojoj je razmatrano opremanje oružanih snaga u 2021. godini

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je zaključeno da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

„Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda“, poručio je Vučić nakon sastanka.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju i aktuelni procesi opremanja i iskazane su potrebe VS za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom će se osigurati dalje jačanje oružanih snaga.

Sastanku u Generalštabu Vojske Srbije prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare