Foto: Miloš Bošković

Građanski aktivisti iz Niša raspalili su danas na platou ispred Skupštine grada Niša roštilj u znak protesta što u tom gradu na svakom koraku niču ćevabdžinice, kiosci i trafike.

Miloš Bošković jedan od nekolicine aktivista koji su učestvovali u performansu kazao je za portal Nova.rs rekao je da su „ad hok“ ćevabdžinicu, sa roštiljem. stočićem i stolicama postavili nezadovoljni što se kiosci i ćevabdžinice u gradu postavljaju bez ikakvog reda i pravila.

Pročitajte još:

„Ne razmišlja se o o saobraćaju, o tome da li će kupci koja se zaustavljaju da blokiraju saobraćaj, ne razmišlja se o tome da li ima kanalizacije. Čovek je kod zgrade „Lepa Brena“ razvukao sopstvenu kanalizaciju do najbližeg šahta“, istakao je Bošković.

On je kazao da su raspalili roštilj ispred Skupštine grada i predložili da se i na tom mest postavi ćevabdžinica kako bi se i tu ljudi posluživali, jer je očigledno da to može svuda da se radi.

„Pri tom nas ubeđuju da je sve u redu, da je sve po propisu, da su sva pravila ispoštovana. Zavod za urbanizam se sa tim slaže“, naglasio je Bošković.

Prema njegovim rečima, ukoliko se u gradu nešto ne promeni po pitanju kioska i trafika, sledeće mesto na kojem će postaviti svoju improvizovanu ćevabdžinicu biće kružni tog kod Tržnog centra „Delta planet“.

Bonus video: Predrag Đukanović i Sloba Georgiev: Ovoj vlasti je odzvonilo, samo mi nismo navili satove

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar