Nis paketici bolnica bolesna deca
Spasioci preko krovova dostavili paketiće bolesnoj deci u Nišu Foto:Miljana Isailović

Spuštajući se uz pomoć konopaca sa krovova dečijih klinika u Nišu, pripadnici Gorske službe spasavanja obučeni u kostime Deda Mraza, podelili su danas paketiće deci koja se nalaze na bolničkom lečenju.

Nesvakidašnji prizor i hrabar potez pripadnika GSS, do sada neviđen u toj zdravstvenoj ustanovi, obradovao je najmlađe pacijente, što je, prema rečima direktora UKC Niš i donatora, bio i njihov cilj.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić rekao je da su sva deca, na svim klinikama dobila po paketić.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima, podeljeno je 120 paketića, koje je kompanija „Fazi“ obezbedila uz pomoć Kluba privrednika „Naisus“.
„Naš posao je da deci damo najbolju terpaiju i negu, ali je naš zadatak i da im izmamimo osmeh na lice. U predvečerje Nove godine naša je obaveza da im skrenemo pažnju sa njihove bolesti i da im pokažemo da imaju čemu da se raduju“, izjavio je Perišić.

Nis paketici bolnica bolesna deca
Spasioci preko krovova dostavili paketiće bolesnoj deci u Nišu Foto:Miljana Isailović

 

Olga Petrović iz kompanije „Fazi“ podsetila je da ta kompanija četvrtu godinu zaredom poklanja paketiće deci koja se leče na dečijim klinikama i najavila da će to činiti i ubuduće.

Načelnik Gorske službe spasavanja Uroš Smiljanić rekao je da su pripadnici te službe rekao je da su se pripadnici te službe odazvali pozivu za dodelu paketića, kako bi pomogli deci da lakše podnesu boravak u bolnici.

Prema njegovim rečima, bila je to prilika i da se najmlađi upoznaju sa radom Gorske službe spasavanja, kako bi se možda jednoga dana, kada odrastu, i sami uključili u akcije spasavanja.

BONUS VIDEO: Deca su odlučila – Deda Mraz postoji! 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare