Foto: Printscreen/YouTube/Ustanova kulture Remezijana

Veliki plavni talas stigao je i na teritoriju opštine Bela Palanka, a nabujala Nišava poplavila je prigradsko romsko naselje Murica, kao i velike delove sela Crvena reka i Dolac, gde je opštinski Štab za vanredne situacije sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije tokom jutra evakuisao najugroženija domaćinstva.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije Bele Palanke, oko 40 domaćinstava u naselju Murica je poplavljeno, pa se pravi plan za obezbeđivanje smeštaja za te porodice.

Meštani Crvene reke kažu da je jutros reka Nišava naglo nadošla, za svega dva do tri sata – čak 1,5 metar, što je nezapamćen vodostaj.

„Voda je nadošla naglo jutros, negde oko 4-5 sati. Ima poplavljene stoke, ali je problem što voda još uvek nadolazi, neće da spadne. Ugroženih ljudi nema, samo je u par domaćinstava ostalo stoke. U jednom domaćinstvu je ostalo pet-šest ovaca, u drugom pet krava ali ne možemo da ih izvučemo, velika je voda“, kaže za Tanjug u Štabu.

Mladen Stojković, meštanin Crvene reke, kazao je za Tanjug da su meštani uspeli da izvuku dosta stoke iz poplavljenih štala.

Foto: Printscreen/YouTube/Ustanova kulture Remezijana

 

„Iz jednog domaćinstva smo uspeli da izvučemo jagnjad i prasad, ali ne i krave koje su ostale“, kaže Stojković.

Meštani Crvene reke navode da je situacija ozbiljna i u selu Dolac, gde se Nišava na pojedinim deonicama prostire na neverovatnih 250 metara širine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar