Foto: Mup Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom dana su na jugu Srbije evakuisali 85 osoba iz poplavljenih objekata - 32 iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša, saopšteno je iz MUP.

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u 12 lokalnih samouprava – Nišu, Leskovcu, Žitorađi, Doljevcu, Dimitrovgradu, Vlasotincu, Medveđu, Vladičinom i Gadžinom Hanu i Kuršumliji, a zbog obilnih snežnih padavina na delu opštine Prijepolje.

Foto: Mup Srbije

Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga situacija je stabilna. Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita, dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja.

Foto: Mup Srbije

U Pčinjskom okrugu tokom popodneva pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop obavili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava.

Na teritoriji Jablaničkog okruga situacija je stabilna.

Foto: Mup Srbije

U Pirotskom okrugu pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi iz Pirota evakuisali su 20 ljudi, među njima i jednu trudnicu. Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar