Foto: N1

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu nestabilna, sa mogućom tendencijom pogoršanja zbog pojave novog omikron soja koronavirusa.

Na sastanku je, na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje, ukazano na blagi porast broja zaraženih počev od 24. decembra ove godine.

„Uzrok blagog porasta, prema mišljenju Stručno operatvnog tela Gradskog štaba, jeste učestalost okupljanja sa rođacima i prijateljima, pretprazničnih slavlja i pretprazničnog raspoloženja, a samim tim i opuštenosti u pogledu poštovanja mera zaštite od koronavirusa“, rečeno je u saopštenju.

Članovi Gradskog štaba apelovali su na građane da se vakciniušu, uz podsećanje da je vakcina jedini efikasan način odbrane od koronavirusa.

Navedeno je da će vakcinalni punkt u centralnom objektu Doma zdravlja raditi i tokom praznika, 1. i 2. januara od 7.00 do 13.30, a 3. i 7. januara od 7.00 do 20.00.

Kovid ambulante u Duvaništu i na Čairu tokom praznika radiće svakog dana od 7.00 do 20.00.

Najavljeno je da će pripadnici komunalne milicije i komunalni redari nadgledati u novogodišnjoj noći i u dane praznika poštovanje epidemioloških mera.

Prema podacima Doma zdravlja u Nišu je pre dva dana koronavirus potvrđen kod 53 osobe, a pre samo nedelju dana ta brojka bila je duplo manja.

Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Nataša Bogunović: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar